Els Teeny-Weeny Scuba Divers en acció!

Els Teeny-Weeny Recyclers enguany són els Teeny-Weeny Scubadivers! L’alumnat de 6è de CEIP Punta de n’Amer enguany va més enllà i es submergeix a les aigües de Mallorca. Aquest curs 2021-2022 ha començat ple de novetats per als nostres infants de Sa Coma.

Fa 3 anys començaren a participar en tallers enfocats amb el medi Ambient. S’iniciaren amb una xerrada amb en Damià Gomis qui absorveix la direcció del Laboratori Interdisciplinari sobre el Canvi Climàtic (LINCC) i expedicionari científic a l’Antàrtida.

Dia 11 d’octubre comptaren amb la presència de na Heidi Valero, qui els explicà moltes coses importants sobre la posidònia i la fauna que viu a prop d’ella. Ara ja saben que:

– la posidònia és una planta, no una alga.

– necessita una temperatura entre 15 i 20 graus.

– és un sistema de protecció natural per a les nostres platges.

– és l’encarregada de crear l’arena que tant ens agrada tenir als nostres fons marins i costa.

– és l’encarregada de mantenir les nostres aigües netes i clares.

– Fou emprada durant molts d’anys com a protector pels vidriers a l’hora de transportar aquest material.

– Fou emprada com a cataplasma per curar ferides.

– …

Resumint, és coneguda com el termòmetre de qualitat climàtica.

Dia 18 i 25 es convertiran en petits submarinistes a l’aula, lloc on es recrearan escenes pròpies de reportatges sobre estudis marins. Vindran amb les seves caretes i tubs; així com s’endinsaran dins els rols d’investigadors i biòlegs marins.

Dia 13 d’octubre tingueren la visita de na Mari Gutic (educadora de Save the Med), en Sergio Ruiz-Halpern (investigador / educador) i en Dan Abbott (cinematògraf i apassionat dels taurons). Durant tot el matí aprengueren coses sobre els distints estris que són necessaris per observar la fauna marina i estudiar-la; així com l’equipació necessària i codis de comunicació sota de l’aigua.

Desitjarien tenir ja 15 anys per poder participar de les expedicions que es realitzen a la mar Mediterrània.

Aprengueren què és la Manta Trawl i per què es deia així, com ho poden fer si duen un jacket per pujar o baixar dintre de l’aigua i sobretot la importància de no pujar ràpid si dintre dels nostres pulmons tenim oxigen que no és el mateix amb el que hem baixat.

A la 2a part de l’activitat, es dividiren en dos grups. Un realitzà uns dibuixos per fer arribar el missatge d’allò que havien après i un altre fou l’encarregat de contestar a unes preguntes. En el moment de l’entrevista hi hagué nirvis pel fet d’estar davant de càmera; però na Mari ajudà a que fos tot molt natural.

Dia 20 d’octubre està programada la visita de na Raquel Arañón, fundadora de Mallorca Design Day. La temàtica d’enguany era ‘Save the Sea’. On es potenciava a nous joves dissenyadors per emprar material sostenible i relacionat amb la mar.

El mes de novembre vendrà carregat de més novetats.