Na Raquel Arañón visita els Teeny-Weeny Recyclers!

Na Raquel ens visità dia 20 d’octubre i ens mostrà una altra visió de la roba i la moda. En tot moment ens explicà com d’important és reciclar i allargar la vida de la roba; així com que de cada vega més dissenyadors aposten per materials sostenibles. Sabeu què és el KUORI? Nosaltres tampoc no ho sabíem fins que ens explicà que hi ha marques mallorquines com Toulouse que fabriquen les soles de les seves sabates amb aquest material sostenible i biodegradable.

Les soles estan fetes de pells de plàtan. Són el resultat de la dissenyadora Sarah Harbarth. Nosaltres el curs passat coneguérem el tencel, bamboo, linen, milk, cotton, jute com ecofriendly però ens hem quedat bocabadats de veure que va molt més enllà tot això.

Sabieu que a C&A ha creat un Design & Studio, on podem dur roba que ja no ens agradi, que tengui algun forat i customitzar-la? D’aquesta manera podrem entrar amb una peça de roba avorrida que ja no ens agradava i customitzar-la per una altra més moderna.

L’altre missatge que ens ha presentat és la doble visió d’un mateix producte. El plàstic és contaminant, és dolent pel medi ambient i hem d’intentar reduir-ne l’ús; però i amb aquell que ja està creat? Doncs anem a aprofitar-lo, reciclem-lo i reutilitzem-lo!

Ens ha presentat una col.lecció feta tota de cintes de cassette, anomenada ‘Cassette Dressing’. Nosaltres ho hem flipat! Ens pensàvem que no ens agradaria cap vestit dels que vessin i no ha estat així. Ens ha sorprès! Ho feren amb només 2 mesos.

Llavors ens ha mostrat una altra col.leció amb roba feta tota a partir de bosses de plàstic de fruita i verdura; així com de cortines de plàstic velles. Hem estat molt afortunats i afortunades. No només hem pogut veure dues mostres; sinó que na Sami i na Amanda s’ho han pogut posar. Aquesta col.lecció s’anomena ‘Bimbolles de Cinema’. Resulta que quan arribà a classe proposà al seu alumnat: ‘Heu d’emprar plàstic de bimbolles, bosses de supermercat que tingueu per casa i heu de recrear vestits de pel.lícules mítiques del S. XX. Aquest projecte durà 4 mesos.

També ens mostrà una col.lecció de moda efímera. Què és això? Doncs una col.lecció de roba que només dura uns mesos. En aquest cas, el motiu és que estava tota la roba feta de xuxes!! Per lo vist ningú no pogué menjar cap xuxe durant el que durà el projecte. No perquè no poguessin, sino perquè d’ensumar-ho estaven embafats.

Ha estat molt guay! I alguns de nosaltres ja estam pensant amb idees a fer a casa! Proposta! I si es fes roba de Posidònia morta? Deu existir?