KEEP CALM & STAY AT HOME!

Benvolguda família,

En el cas que no disposeu d’ordinadors a casa o tingueu l’accés a Internet limitat, el divendres 13 de març es donaren en servei de préstec llibres de lectura en anglès. En el cas que no el tingueu agafau-ne un altre, és igual si és en català, castellà, alemany, xinès, … (bé jajaja, si en sabeu… jo no el podria agafar per exemple) i intentau realitzar les activitats que ara proposaré:

– Un dictat de paraules.

– Un dictat de frases.

– Lletrejar les paraules copiades en anglès… és igual si estan escrites en un altre idioma.

– Imaginar que crearan un concurs tipus: Who wants to be a millionaire? Ahora Caigo! Pasa Palabra (tot i que ara es digui distint) Trivial … i fer preguntes sobre cada pàgina llegida.

Si les fessin en anglès súper, però sino… en la seva L1… tot això llavors per a les classes d’anglès es tradueix a major velocitat i destresa creativa… per tant, me va melassa!

– Intentar trobar tots els verbs que hi ha en una pàgina i pensar en quin temps verbal es troben. En el cas que la lectura no estigui en anglès podem mirar de traduir-los i jugar a pensar quina forma tendria aquest verb en 1a, 2a o 3a columna.

– Intentar trobar tots els substantius… i pensar si estan en singular o plural.

– Té el llibre, revista,… dibuixos o fotografies? Anem a anotar totes aquelles paraules que sàpiguen dir en anglès.

– Repte! Picture Challenge! Ser capaç de descriure el dibuix en anglès durant 1 minut. Sembla fàcil però no ho és gens… again… melassa si ho practiquen en la seva L1. Però així seran 2 minuts en lloc d’un. No és tan fàcil com sembla!

– Pensar en un possible final.

– Llegir el text canviant les veus… (una doneta major, una persona malvada, amb veu d’infant de 6 anys, persona contenta, enfadada, nirviosa, …)

Es poden fer amb un paper distintes targes on posi:

Happy – Sad – Confused – Nervous – Calm – Excited – Terrified – Angry – …

I segons la tarja que agafi, ho haurà de fer d’aquella manera.

– Inventar-se ells mateixos un diàleg a partir de la història i que ho representin canviant les veus, si es troben sols a casa.

APROFITAU LES MATEIXES TASQUES DE CATALÀ I CASTELLÀ… DE SEGUR QUE SORTIRAN ALTRES IDEES!

https://howjsay.com/ (aquesta web és per saber com lletrejar)

https://www.wordreference.com/ (diccionari)

* També seria interessant practicar els números… com escriure’ls, com dir-los… és distint.

– Jugar al bingo

– Pensar en un número del 0 al 10 i que una altra persona ho hagi d’endevinar.

– Llavors del 10 al 20

– del 20 al 30

– … del 0 al 100?

Poden dir it’s bigger, it’s smaller… per si es volen donar pistes!

Aquestes només són propostes en el cas que es tengui l’accés a Internet limitat, que els ordinadors o la connexió decideixi no funcionar aquell dia o senzillament, que un vulgui desconnectar de tants aparells electrònics, que també va bé… jajaja quan tornem anirem tots amb ulleres! Sí, jajaja amb les de sol també! Que ja farà bo! 😎

I sobretot, sobretot KEEP CALM & STAY AT HOME!😉