Hem començat els tallers de matemàtiques treballant les potències amb els reglets!
Mes: octubre de 2021
6th Grade B Scuba Divers
Na Raquel Arañón visita els Teeny-Weeny Recyclers!
Na Raquel ens visità dia 20 d’octubre i ens mostrà una altra visió de la roba i la moda. En tot moment ens explicà com d’important és reciclar i allargar la vida de la roba; així com que de cada vega més dissenyadors aposten per materials sostenibles. Sabeu què és el KUORI? Nosaltres tampoc no ho sabíem fins que ens explicà que hi ha marques mallorquines com Toulouse que fabriquen les soles de les seves sabates amb aquest material sostenible i biodegradable.
Les soles estan fetes de pells de plàtan. Són el resultat de la dissenyadora Sarah Harbarth. Nosaltres el curs passat coneguérem el tencel, bamboo, linen, milk, cotton, jute com ecofriendly però ens hem quedat bocabadats de veure que va molt més enllà tot això.
Sabieu que a C&A ha creat un Design & Studio, on podem dur roba que ja no ens agradi, que tengui algun forat i customitzar-la? D’aquesta manera podrem entrar amb una peça de roba avorrida que ja no ens agradava i customitzar-la per una altra més moderna.
L’altre missatge que ens ha presentat és la doble visió d’un mateix producte. El plàstic és contaminant, és dolent pel medi ambient i hem d’intentar reduir-ne l’ús; però i amb aquell que ja està creat? Doncs anem a aprofitar-lo, reciclem-lo i reutilitzem-lo!
Ens ha presentat una col.lecció feta tota de cintes de cassette, anomenada ‘Cassette Dressing’. Nosaltres ho hem flipat! Ens pensàvem que no ens agradaria cap vestit dels que vessin i no ha estat així. Ens ha sorprès! Ho feren amb només 2 mesos.
Llavors ens ha mostrat una altra col.leció amb roba feta tota a partir de bosses de plàstic de fruita i verdura; així com de cortines de plàstic velles. Hem estat molt afortunats i afortunades. No només hem pogut veure dues mostres; sinó que na Sami i na Amanda s’ho han pogut posar. Aquesta col.lecció s’anomena ‘Bimbolles de Cinema’. Resulta que quan arribà a classe proposà al seu alumnat: ‘Heu d’emprar plàstic de bimbolles, bosses de supermercat que tingueu per casa i heu de recrear vestits de pel.lícules mítiques del S. XX. Aquest projecte durà 4 mesos.
També ens mostrà una col.lecció de moda efímera. Què és això? Doncs una col.lecció de roba que només dura uns mesos. En aquest cas, el motiu és que estava tota la roba feta de xuxes!! Per lo vist ningú no pogué menjar cap xuxe durant el que durà el projecte. No perquè no poguessin, sino perquè d’ensumar-ho estaven embafats.
Ha estat molt guay! I alguns de nosaltres ja estam pensant amb idees a fer a casa! Proposta! I si es fes roba de Posidònia morta? Deu existir?
Avui hem fet la nostra 1ª Immersió!
Avui na Heidi ens ha explicat més coses sobre la posidònia, hem mirat vídeos, ens hem submergit en el fons marí de la nostra aula i hem dibuixat la fauna que viu entre aquest pulmó tan nostre. Hem repassat allò que aprenguérem dilluns passat; a la vegada que ens ha parlat de la crema solar. Sabíeu que al 2018 es prohibí a Hawaii, l’ús de cremes solars perjudicials pels corals? Ha estat molt divertit haver-nos de comunicar sota l’aigua! Hem bussejat fins a l’estació i mostrejat la zona, amb una observació, anotació i estudi de la mateixa.
Els Teeny-Weeny Scuba Divers en acció!
Els Teeny-Weeny Recyclers enguany són els Teeny-Weeny Scubadivers! L’alumnat de 6è de CEIP Punta de n’Amer enguany va més enllà i es submergeix a les aigües de Mallorca. Aquest curs 2021-2022 ha començat ple de novetats per als nostres infants de Sa Coma.
Fa 3 anys començaren a participar en tallers enfocats amb el medi Ambient. S’iniciaren amb una xerrada amb en Damià Gomis qui absorveix la direcció del Laboratori Interdisciplinari sobre el Canvi Climàtic (LINCC) i expedicionari científic a l’Antàrtida.
Dia 11 d’octubre comptaren amb la presència de na Heidi Valero, qui els explicà moltes coses importants sobre la posidònia i la fauna que viu a prop d’ella. Ara ja saben que:
– la posidònia és una planta, no una alga.
– necessita una temperatura entre 15 i 20 graus.
– és un sistema de protecció natural per a les nostres platges.
– és l’encarregada de crear l’arena que tant ens agrada tenir als nostres fons marins i costa.
– és l’encarregada de mantenir les nostres aigües netes i clares.
– Fou emprada durant molts d’anys com a protector pels vidriers a l’hora de transportar aquest material.
– Fou emprada com a cataplasma per curar ferides.
– …
Resumint, és coneguda com el termòmetre de qualitat climàtica.
Dia 18 i 25 es convertiran en petits submarinistes a l’aula, lloc on es recrearan escenes pròpies de reportatges sobre estudis marins. Vindran amb les seves caretes i tubs; així com s’endinsaran dins els rols d’investigadors i biòlegs marins.
Dia 13 d’octubre tingueren la visita de na Mari Gutic (educadora de Save the Med), en Sergio Ruiz-Halpern (investigador / educador) i en Dan Abbott (cinematògraf i apassionat dels taurons). Durant tot el matí aprengueren coses sobre els distints estris que són necessaris per observar la fauna marina i estudiar-la; així com l’equipació necessària i codis de comunicació sota de l’aigua.
Desitjarien tenir ja 15 anys per poder participar de les expedicions que es realitzen a la mar Mediterrània.
Aprengueren què és la Manta Trawl i per què es deia així, com ho poden fer si duen un jacket per pujar o baixar dintre de l’aigua i sobretot la importància de no pujar ràpid si dintre dels nostres pulmons tenim oxigen que no és el mateix amb el que hem baixat.
A la 2a part de l’activitat, es dividiren en dos grups. Un realitzà uns dibuixos per fer arribar el missatge d’allò que havien après i un altre fou l’encarregat de contestar a unes preguntes. En el moment de l’entrevista hi hagué nirvis pel fet d’estar davant de càmera; però na Mari ajudà a que fos tot molt natural.
Dia 20 d’octubre està programada la visita de na Raquel Arañón, fundadora de Mallorca Design Day. La temàtica d’enguany era ‘Save the Sea’. On es potenciava a nous joves dissenyadors per emprar material sostenible i relacionat amb la mar.
El mes de novembre vendrà carregat de més novetats.
LA POSIDÒNIA A L’AULA
Avui na Heidi de Blausub Mallorca ens ha fet un taller a la platja de Sa Coma sobre la posidònia, explicant-nos el seu cicle i la importància que té per a la conservació de les nostres platges. Aquesta sortida forma part d’un projecte que entre altres coses ens portarà posidònia a l’aula dins aquaris.
The Teeny-Weeny Recyclers Return!
Tot i ser el nostre darrer any, no volíem que la feina feta el curs passat fos de bades. Per això mateix, hem anat a les classes a refrescar la importància del correcte ús de les botelles d’aigua.
A la vegada que podreu veure el vídeo que editàrem ahir per si algú no era a classe o nosaltres no hi poguérem anar per qüestió horària.
El poder és nostre!