Passive 4Being Active Project

Els i les alumnes de CEIP Punta de n’Amer vos desitgen molt bon nadal i bones festes a tots/totes! Aprofiten també per explicar-vos el projecte d’enguany pel dia de la pau i la no violència.

Passive 4Being Active” és el VI ApS que realitza el nostre centre aprofitant la diada de créixer amb valors. Creiem fermament amb la sensibilització i necessitat de fer feina de forma conjunta per tal d’arribar més enfora. D’aquí que un cop més necessitem el vostre suport, ajuda i col·laboració per intentar millorar un poquet les mancances del nostre entorn.

Banc de Sang i Teixits.- Dia 30 de gener de 2020 hem convidat un any més el nostre bus més humà. De les 11:30 fins les 19:30 totes aquelles persones que vulgueu informar-vos i/o donar sang sou més que benvinguts! Enguany ens agradaria fer una passa més amb la nostra crida i aconseguir donants de mèdul.la òssia; així com donants de llet materna. Hi ha moltes maneres per intentar ajudar i totes són igual d’importants i necessàries.

A http://www.fbstib.org/donants/ trobareu tota la informació necessària per entendre què suposa realment i el més important de tot, què és.

Mobilitza’t.- És la campanya estrella d’enguany! El juny de 2019 convidaren a les escoles de la comarca a l’Auditòrium de Sa Màniga, on hi celebràrem un any més el Dia del Medi Ambient. Allà se’ns parlà de la fundació Jane Goodall i els/les alumnes de 6è volgueren escriure una carta de proposta als seus successors, a nosaltres! Participar i ajudar no només la Selva del Congo, no només als ximpanzés que pateixen els efectes dels humans; sinó intentar ajudar també a nens i nenes que treballen en condicions gens segures a mines per tal d’extreure cobalt i coltan per a la fabricació d’aparells electrònics; Així doncs, del 15 de desembre al 30 de gener recollim aparells electrònics (mòbils i tabletes) que no funcionin o bé que ja no es vulguin fer servir més. Sempre tenim un calaix on els posam per si de cas… però que poques vegades tornam a agafar. La nostra idea és aconseguir el major nombre de dispositius mòbils per tal de crear la nostra pròpia mina, on la feina més dura, sigui haver d’obrir-los i no haver d’estar més de 10 hores diàries picant terra per extreure els minerals necessaris sense les proteccions mínimes per assegurar el ben estar de totes les persones que hi han de treballar.

A banda, l’altre missatge que volem transmetre és la importància de minvar el consumisme compulsiu. Per què hem de tenir els mòbils de la darrera generació o tenir el darrer model? Per què no intentam reciclar i reutilitzar-los? La idea és intentar promoure la importància de comprar aparells electrònics reacondicionats, se’n poden trobar de totalment nous, però pel fet d’haver estat exposats a les tendes es llancen com a rebuig. Seria com un Km0 en els cotxes.

La E-Waste ja és una realitat que no afavoreix gens al medi ambient i que per desgràcia encara molts de nosaltres desconeixem aquest terme i què implica.

Tot i que només fos un, vos ho agrairíem moltíssim! Tant els podeu fer arribar al centre, entregar-los al propi alumnat, com posar-vos en contacte amb nosaltres i vendríem a cercar-los. Estam molt contents de confirmar que ja tenim el 1r Ximpanzé apadrinat! Cada 30 dispositius, podrem agarantir que els ximpanzés que es trobin al centre Goodall rebran les cures necessàries per tal de poder ser alliberats una vegada estiguin curats. Des de la fundació ens enviaran vídeos i fotografies per tal de tenir-ne un seguiment; així com veure com va millorant el seu estat. Aquests s’aniran penjant a la web, per tal que tots/totes vosaltres pogueu també seguir l’evolució.

Així doncs… què és ‘Passive 4Being Active”? És la nova proposta per aquest curs escolar, on tothom pot participar de forma activa a partir d’unes notícies i uns fets seguint una estructura sintàctica passiva: “Menores fueron obligados a trabajar en condiciones que ponían en peligro su seguridad”; “Miles de árboles son talados en las selvas para explotar nuevas minas y/o crear nuevas plantaciones”; “Més de dues-centes bosses de sang són necessitades cada dia per atendre als pacients de les Illes Balears”; “25 orangutan lives are lost every day in jungles by human actions” … No podem romandre aturats, passius davant aquests fets i el millor de tot és que no implica aportació econòmica i són recursos que tots tenim dintre de nosaltres o a les nostres cases.

Per això ens agradaria moltíssim poder comptar amb la vostra ajuda. Entre tots i totes feim possibles els canvis! Per a més informació, no dubteu en contactar amb nosaltres:

cppuntadenamerenglish

Molt Bon Nadal i Bones Festes!

Visita Mateu Rigo

Dijous ens va visitar Mateu Rigo, encarregat de les estacions meteorològiques de Cala Millor i Sant Llorenç. Ens va explicar moltes coses interessants de la feina que fan.