Sortida a l’Observatori Astronòmic de Mallorca (Costitx)

Degut que estem treballant el projecte del Sistema Solar, els 5è’s vàrem decidir anar a visitar l’Observatori Astronòmic de Mallorca, el qual es troba en el municipi de Costitx.Allà vàrem gaudir d’una presentació en 3D sobre el nostre Sistema Solar. I així, vàrem poder resoldre tots els dubtes pendents que teníem. A més a més, varem realitzar una maqueta sobre roca llunar per acabar la jornada.
I ens ho varem passar molt bé!

MOBILITZA’T

Molt bon dia família,aquest curs 2020 – 2021 tornarem a posar en marxa la recollida d’aparells electrònics (mòbils/tauletes) que no funcionin adientment, estiguin espatllats o que tingueu a un calaix fora cap utilitat.
Des del centre volem recordar la importància del reacondicionament de mòbils i així poder allargar la vida útil dels mateixos.

L’any passat se’ls explicà l’exemple de Borneo, on la selva està sent destruïda per la plantació de palmeres i així aconseguir l’oli de palma.
1. Video Borneo i Orangutans: English / Castellà

Nosaltres treballem amb l’Institut Jane Goodall, qui fa una molt bona feina per intentar ajudar als ximpanzés del Congo; així com a les persones d’allà. Hem adjuntat notícies que parlen del tema.
Les mines són per extreure el Coltan; així com altres minerals necessaris per a un millor funcionament dels nostres dispositius.

Però no tot és negatiu! Cada 30 dispositius mòbils podíem adoptar un primat; Gràcies a la vostra participació n’hem pogut adoptar 8, aquí vos en presentam 5. Demanau als vostres fills/filles quins són els dos triats per la seva classe i podeu veure els seus vídeos de presentació. Cada mes, mes i mig rebrem més informació sobre la seva evolució. Un cop estiguin totalment recuperats seran tornats a la llibertat.

2. Informació dels ximpanzés.
Kudia, Anzac, Lemba y Hiila/Cheempo

3.Trailer Chimpanzee de Walt Disney

4. Informació treballada el curs 2019-2020 amb l’alumnat de 2n Cicle.

5. Notícies sobre el treball a les mines. Video Notícia

Qualsevol coseta,
no dubteu en demanar-ho!

CEIP Punta de n’Amer
(Comissió de Medi Ambient)

PROJECTE SISTEMA NERVIÓS

Ja hem acabat el primer projecte de cinquè. Hem conegut com funciona el sistema nerviós. He treballat en grup diferents temes que després hem explicat als companys. Ara ja sabem més que son les neurones, el sistema nerviós central i perifèric, com funcionen el nervis i els sentits…
També hem fet maquetes i ens ho hem passat molt bé.

També hem treballat la nova piràmide d’alimentació i la importància de tenir hàbits saludables per tal de millorar la nostra salud.