I Trobada Solidària Esportiva Eco-inclusiva

a CEIP Punta de n’Amer

La nostra escola creu amb els valors de la inclusió social. Bé sigui per sexe, orientació sexual o bé dificultats motrius, sensorials, mentals…

Per tant, dia 3 de juny realitzarem la I Trobada Solidària Esportiva Eco-inclusiva on participarà l’alumnat de 6è, alumnes d’APROSCOM (Manacor) i Es Lledoner (Felanitx). L’alumnat del tècnic esportiu s’encarregarà d’organitzar les distintes proves a mà d’en Vicenç San Cristóbal i professors d’es Lledoner.

Solidària, perquè es farà una rifa i els guanys aniran destinats a APROSCOM i projectes relacionats amb la protecció de la Posidònia. Des de dia 2 de maig fins a dia 3 de juny es podrà fer una aportació simbòlica. Aquelles aportacions superiors a tres euros entraran directament a la rifa de premis.

Tens un negoci i vols participar? Encara ets a temps! Posa’t en contacte amb nosaltres a: 6thgradepuntadenamer@gmail.com

Esportiva i Ecoambiental perquè treballen uns valors comuns de cura del nostre propi cos i del nostre entorn. Des del 2017 l’alumnat que ara és a 6è es va iniciar en xerrades i tallers de conscienciació: Discaesport, Save the Med… La generació del 2010 és la 1a que ha pujat des de primer fins a sisè amb ells. Volem compartir amb vosaltres alguns dels moments viscuts.

Inclusiva perquè els jocs presentaran reptes que només podran superar-se si es treballa en equip. Algunes de les xerrades presentades serien: Llengua de signes o Visibilitat Trans…

Quins jocs es realitzaran a la diada?

Com a primer joc tenim el Boccia. És un esport paralímpic des del 1984. Inicialment creat per a persones amb discapacitats físiques greus. El joc consisteix en apropar el màxim possible les bolles vermelles o blaves a la blanca. És un esport de precisió, similar a la petanca.

Dia 12 d’abril, 6è i l’alumnat d’APROSCOM creà amb material reutilitzat les bolles que s’empraran a la diada.

El goalball és un esport paralímpic des de 1976. Aquest esport nasqué durant la II Guerra Mundial. Avui dia, ho practiquen persones amb dificultat visual. L’objectiu és marcar gol a la porteria contrària llençant una pilota sonora.

L’Arca de Noé. Les parelles triaran un animal en perill d’extinció. Els monitors els repartiran per dins l’espai delimitat ja amb els ulls tapats. Una vegada tots els participants estiguin preparats, hauran de fer el so de l’animal escollit i hauran d’aconseguir emparellar-se. El llistat d’animals se’ns donarà abans, eh! Que si no…!

La Taca Negra. L’objectiu d’aquesta activitat és mostrar l’impacte que té una sola gota de petroli dins l’oceà. Es produeix un efecte en cadena, fet que causa la mort de milers d’espècies marines. Seria com el joc ‘Aranya’. Si l’aranya toca algú, aquest es quedarà amb ella i així anirà teixint la seva teranyina.

Sabíeu de l’existència d’un bacteri que “menja” petroli, neteja aigües i sòls contaminats? A vista de microscopi sembla un caramel esfèric amb bastonet. Podria ser una alternativa més de joc. L’objectiu del bacteri seria “xuclar” el petroli, reconvertint-lo en un netejador.

El reciclatge col·lectiu. En aquesta activitat, els participants formaran grups de 3. A la zona de joc hi haurà 2 poals grocs, 2 blaus i 2 verds. Els participants hauran d’escollir entre un bric, una peça de roba o un cartró. Es posaran en fila índia, i cada un d’ells tindrà un rol diferent.

El de davant es taparà els ulls i hauran d’aconseguir dur l’element triat al contenidor corresponent. La persona amb disfonia haurà de guiar a la persona amb dificultat auditiva i la persona amb dificultat auditiva guiarà a la persona amb dificultat visual. Una vegada aconseguit es canviaran els rols i tornaran a començar.

Tenim moltes ganes que arribi el dia!

Teeny-Weeny Change Makers