Bones Vacances a tothom!

No podíem anar-nos de vacances fora desitjar-vos molt bones festes plenes de Panades, Crespells (Senyorets) i Rubiols! Enguany, és el 1r any que no n’hem fet a l’escola però això no ens ha aturat per poder-los menjar al Castell. Moltes famílies aprofitaren la tarda del dimarts per fer-ne i els infants portar-los a la berena.

Aprofitam per compartir amb vosaltres les nostres darreres noves!

Aquesta darrera setmana hem intentat mantenir tradicions vives; així com introduir-ne d’altres dins el nostre dia a dia.

Fa uns anys que realitzam l’Egg Hunting Guiding a l’escola, però la setmana santa passada no es pogué realitzar i aquesta darrera l’hem haguda d’adaptar als protocols de seguretat mantenint sempre els grups bombolla; CEIP Punta de n’Amer és molt afortunat de tenir les zones verdes dels voltants i aprofitant els meravellosos dies de sol i bona temperatura hem gaudit d’estones junts al parc. S’ha aprofitat per fer dinàmiques; així com la tan esperada recerca d’ous.

A la vegada, nous Challenges dels Teeny Weeny s’han duit a terme!

Challenges nous:

– Challenge 5: Recycle with your neighbours

– Challenge 6: Count & Deduct

– Challenge 7: Matrioixca

– Challenge 8: To Take Away

La setmana passada vérem com es buidà per primera vegada el nostre contenidor de vidre i tenim constància que només en dos dies hem aconseguit més de 120 pots i botelles; tenim moltes esperances de poder guanyar. Avui mentre tornàvem de la nostra passejada ho comentàvem. Aquest cop ens estam esforçant molt, som constants a l’hora d’anar a cercar el vidre dels comerços i restaurants del voltant i estam a l’aguait del correu electrònic per si n’hem d’anar a cercar més.

Com cada dimecres abans de començar les vacances de Setmana Santa realitzam la nostra berena. Avui hem vist a companys i companyes de CEIP Na Penyal. Ens ha fet molta il·lusió! És com si necessitéssim veure que no estam sols; abans sempre coincidíem a l’auditori de Sa Màniga; però ara per ara, això encara no és possible.

Des d’infantil fins a sisè ens hem repartit entre la platja de s’Illot, la platja de Sa Coma i el Castell. Ah! El Bar Es Castell, ha col·laborat també amb la nostra campanya: Els Peque Recicladors i Recicladores! Donant-nos botelles de vidre. Moltes, moltes gràcies!

Xerrant de tradicions, volem parlar-vos d’una recent que incorporàrem l’any passat als nostres valors Medi Ambientals, el plogging. Ho coneixeu? Abans ens feia mandra quan se’ns deia de recollir inclús els nostres propis embolcalls; però ara no només intentam deixar la mínima petjada possible; si no que ens fa mal veure la que deixen els altres. El bosc de Punta de n’Amer està ple de mocadors, tovalloletes i mascaretes. Nosaltres ens hem encarregat d’agafar plàstics i papers; Sabem que si no es tira, no s’ha de recollir; però ens demanàvem … Si als carrers hi ha una brigada de neteja, existeix una brigada de neteja dels nostres boscos?

A la tornada l’esperit Planeteer s’ha activat i no hem pogut evitar mentre caminàvem recollir el fems que anàvem trobant. Hem recollit més del que ens pensàvem, els nostres ulls semblaven dur un xip que anava enfocant i després d’un ‘BEEP’ localitzàvem tot el rebuig tirat al terra. Hem omplit 3 papereres del Parc vora la biblioteca.

Donar-vos les gràcies per seguir les nostres aventures i a la tornada de festes hi haurà nous reptes a complir, vos animau? Ja sabeu, per a més informació:

alumnat

Video Letter

We are on fire!Els i les alumnes de 5è ens hem repartit les tasques com bons i bones Teeny-Weeny recyclers que som.5è A s’ha encarregat de realitzar una video carta per a l’alumnat de primer cicle (1r, 2n i 3r d’Educació Primària). Aquesta és en anglès i també en català. La idea és que dilluns els infants puguin veure als seus companys explicant el nou projecte que durà a terme l’escola durant aquests dos mesos; així com també es pretén fer arribar el missatge a quantes més persones millor, per tal de recollir tants d’envasos de vidre com sigui possible.

5è B l’ha realitzat per a l’alumnat de 6è. En aquests moments, 6è es troba engrescat amb un altre projecte que confiam surti a la llum a finals del mes d’abril.

5è C s’ha encarregat de patrullar per la zona i fer arribar el missatge; a la vegada que han pogut recollir més de 60 ampolles de vidre amb un temps rècord; mentre anaven penjant pósters pels bars, cafeteries, restaurants i forns de la zona. A més, hem pogut ser els protagonistes de diferents challenges que es presentaran a la pàgina web de l’escola.

Vos deixam amb les vídeo cartes i imatges dels distints reptes que han duit a terme.
Vos animau?

VIDEO CARTA 5è A
VIDEO CARTA 5è B
# CHALLENGES

També trobareu un codi QR i així podreu seguir les darreres novetats de la campanya.
Qualsevol dubte, curiositat, … podeu posar-vos en contacte amb nosaltres:
alumnat @ ceippuntadenamer.org

Ens posam en marxa!

En el cas de no poder veure bé la notícia, clicau al següent enllaç.

CHALLENGES

Vos animau a participar dels nostres reptes?

També podeu enviar-nos els vostres propis challenges? Els penjarem a la web sempre i quan compleixin unes normes bàsiques:

1.- Han de fomentar el correcte reciclatge d’envasos de vidre.

2.- Respectin el medi ambient, animals i persones.

3.- Siguin divertits i originals.

Recordau a llençar els envasos de vidre al nostre contenidor per poder-nos ajudar!

En el cas que la comissió Teeny-Weeny consideri que no són adients o no compleixin les normes. Aquests NO seran pujats!

Vos anirem proposant nous reptes! Te veus amb coratge de fer-los tots! PARTICIPA! 🥳🤩

RECORDA a posar a l’assumpte del mail quin és el repte escollit.

Teeny-Weeny Recyclers

Els Teeny-Weeny Recyclers han arribat a Sa Coma!
Ens complau informar-vos que aquest curs 2020 – 2021 l’alumnat de 4t i 5è de CEIP Punta de n’Amer serà l’encarregat de difondre la II Edició del Concurs ‘Los Peque Recicladores’; Així que en voler podeu anar recollint tant de vidre com pogueu aconseguir per tal d’ajudar-nos en aquesta campanya de reciclatge!
Tot i que sigui una competició entre escoles, la veritat és que lluitam per un bé comú; el benestar del nostre entorn! Un any més vos demanem la vostra col.laboració.

Aquella escola que aconsegueixi recollir major quantitat de vidre, guanyarà 1000€ per ser invertits en material escolar.

Vos presentam el nostre equip de Teeny-Weeny Recyclers:

Com podeu ajudar?
a) Reciclant envasos de vidre al contenidor tunejat i personalitzat per a la nostra escola.
b) Difonent el missatge entre amics, familiars, veinats, …
c) Participant dels nostres challenges.
d) Totes les opcions són correctes!

Et fa mandra haver de dur el vidre al nostre contenidor?
Et facilitem el correu electrònic de la campanya i el Teeny-Weeny Recycler més proper a la vostra llar es posarà en contacte amb vosaltres:
alumnat @ ceippuntadenamer.org

El contenidor que dona servei al nostre col·legi porta la imatge de la campanya i el nom del nostre centre.

Està situat en: C/ Margalides, 46 cruïlla amb el Carrer Bedolls

Ahir posàrem els motors en marxa i ja estam preparant molts de challenges interessants perquè pogueu dur-los a terme.
Poden ser reptes individuals, amb amics, familiars, … La qüestió és passar-ho bé i triar aquell amb el que vos sentiu més còmodes; Fins i tot podreu proposar els vostres propis reptes, but… as we have said before… TO BE CONTINUED!

De tot això i més, tindreu més informació la setmana que ve… per ara, podeu anar guardant les empolles de vidre, pots i flascons.

La campanya es posarà en marxa el proper 22 de març i estarà activa fins al 31 de maig.

Teeny-Weeny Recyclers Team

Flyer Mallorca2aEdicio.pdf