Els Teeny-Weeny Recyclers Observen!

Avui els Teeny-Weeny Recyclers han decidit enviar un escrit a la premsa!

Els Teeny-Weeny Recyclers, alumnes de 5è de CEIP Punta de n’Amer, com ja sabeu han estat fent molta de feina durant aquest curs 2020-2021 amb el tema de reciclatge i reducció de residus.

Durant el mes d’abril i maig participaren al projecte ‘Save the Med’. L’objectiu era reduir el nombre d’envasos de plàstic d’un sol ús al centre. A la 1a observació el 71% de l’alumnat duia botelles de plàstic fort, acer inoxidable o vidre. Després de realitzar uns tallers i conscienciar als infants; només amb 15 dies el 90% ho feu millor.

Quina fou la seva sorpresa quan justament un dia més tard del Dia Mundial del Medi Ambient es celebrà el triatló X Totaltri Mallorca 2021 i els adults no ho feren de la millor manera possible.

A la pregunta: Què és el que veureu? els alumnes i les alumnes han contestat que hi havia botelles de plàstic d’un sol ús al terra. El motiu és perquè els/les triatletes beuen un poc i llavors la llancen. Quedant més de la meitat de la botella amb beguda dintre.

Anem a proposar un problema de matemàtiques:

“Si una botella d’aigua costa 1€ i el corredor només en beu un poquet i la tira. Necessitarà més botelles d’aigua cada cop que tengui sed. Quants de diners els costarà a l’organització que el triatleta begui 3 botelles d’aigua?”

No els ha agradat el fet de veure la quantitat de beguda que es tudava. “Nosaltres vivim a una illa i no anam molt sobrats d’aigua; per això és clau aprofitar-la al màxim.”

Lògicament el missatge que volem transmetre és que un cop més el temps sembla ser més important que la qualitat.

Es demanen també “Si nosaltres hem agafat consciència del correcte reciclatge i de la importància de la reducció de residus, com així els adults no en saben; si són els que ens han de donar exemple.”

“Estaria molt bé que els majors influencers del món esportiu col.laborassin. D’aquesta manera la resta els seguiria.”

El següent punt és complir amb la normativa de la Federació de Triatló de les Illes Balears. Bé és cert que l’organització és l’encarregada de netejar el circuit; però no és just. S’hauria de trobar una manera per tal que els corredors també col.laborin. Es fa una gran tasca per aconseguir fomentar el turisme esportiu a les Illes Balears i així aconseguir un turisme de major qualitat; però el que s’està fomentant és que venguin esportistes d’altres bandes del món i aquests semblin tenir dret a embrutar la nostra casa.

“El que nosaltres proposam és que una vegada s’hagi acabat la cursa, com a joc es presenti que els corredors, amics i familiars recolleixin el rebuig creat. Si es fés com un concurs, aquells equips que aconsegueixin el major nombre de botelles puguin guanyar un premi simbòlic: Botelles d’acer inoxidable, kits bock&roll, és a dir un premi ecoambiental i que fomenti el reciclatge.”

En el cas que les organitzacions reparteixin beguda als assistents, el que es proposa és que en lloc de donar botelles individuals s’aprofitin bidons de gran tamany, com els que fan servir a esdeveniments esportius CLEANWAVE.

“Ens agradaria que si nosaltres, els més petits ens hem adonat que hi ha un problema; els adults que sou qui podeu posar-hi remei ho solventeu.”

Teeny-Weeny Recyclers
CEIP Punta de n’Amer